onsdag den 17. oktober 2012

Wildfire-season

Ja, SD og det sydlige CA kan ikke rigtigt præstere ordentligt efterår. Man kan købe efterårsfarver og stofblade i butikkerne, men udenfor har vi stadig 25-35 grader. Og helt ærligt, det er ved at være for meget!!

Det havde ikke regnet siden 29 april da vi havde nået den 10. oktober,  og sommeren har været ekstremt varm. Nu er vi så gået ind i 'wildfire-season', hvor der er stor risko for skovbrande, som kan brede sig til hele bydele. I vores lokale naturreservat står der at man ikke må tænde ild, ryge osv. Det samme står ved vores lokale bjergsti. Og ja, der skal bare eet skod smidt det forkerte sted til at få alt til at gå op i flammer.

For nyligt var det vores naboer i Murrieta, der var ramt... (Ca een time fra SD).

Her er råd fra SD brandvæsen med hvad man selv kan gøre. Jeg kender folk, der har en nødpakke klar, med pas, kørekort og lignende, hvis man skal evakueres i en fart. I børnehaven har vi fået besked på at alle børn skal have en nødpakke - emergency pack- klar. Den skal være i en stor ziploc, og indeholde fx lidt legetøj, vand, snack-bar, lommelygte med videre.

Lidt skræmmende, egentlig..

Jeg vil hellere have efterår, end jeg vil have skovbrand-år..

(der er endda lavet en tv-serie der hedder 'wildfire-season'. Har vist fire sæsoner indtil videre... )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar