mandag den 3. september 2012

og så siger man børn er kræsne

Silke er næsten 4½. Vi blev enige om at det var på tide at hun fik een dag om ugen, hvor hun kunne bestemme menuen, og hjælpe ekstra med maden. Noget af det vi ser her i USA er jo, at folk glad køber mad udefra, og præfabrikeret, processeret mad (og ikke altid sundt. Langtfra) så vi synes at det er en gave, at give vores datter - at lave mad. Lave mad med far, mor og lillebror. Sund mad. Ikke kylletter med pommes... altså, bevares, det er ok en sjælden gang i mellem.. men laver man det selv..?

I véd hvordan man hører om kræsne børn? Vi er ikke så ramt. Silke kan ikke lide blandet mad (kødsauce med andet end kød i, lasagne, blandet salat etc) og det har hun ikke kunnet længe. Men serverer man tingene hver for sig? Mums! Eric spiser stadig næsten alt, dog er han ikke vild med rejer. Og begge børn nægter at spise nogen former for ost. Men, basalt set, det er småting, ved jeg.

Vi fandt nogle kogebøger med gode billeder.

Silkes første valg var 'tagliatelle bolognese leggera' (en afart kødsovs blandet med grøntsager, og frisk pasta)

Stort hit blandt børnene.

Det andet valg var 'reje og risoni-salat'. Basalt set, rejer, risoni, salat, tomat, radiser og noget pesto blandet sammen. Claus og jeg blandede til os, og børnene fik tingene for sig. Stort hit.. Eric kunne dog ikke lide radiserne, og ingen af ungerne ville smage på pestoen, som ellers var supergod..

De valgte ikke pølser, fiskepinde og kylligelår. Men: Pølser, fiskepinde og kyllingelår var slet ikke præsenteret som et valg... Fremover vælger Silke mad om søndagen...Men udfra nogle af vores kogebøger med billeder.. ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar