mandag den 19. marts 2012

3 stik i hver arm...

Vi havde jo børnene til lægen sidste onsdag. Vi skulle have udfyldt nogle papirer til pre-school ang. hvilke vacciner, samt have taget en blodprøve for blyforgiftning (??? Ja, ingen, heller ikke lægen, var sikker på hvorfor..)... Vi fik en seddel med der sagde at det ikke var nødvendigt da de ikke har været i udsatte miljøer (blyforgiftning er primært et problem hvis man bor i et gammelt amerikansk hus, og malingen er hvid med bly..) men da vi boede i et nyt rækkehus i Danmark, mente lægen ikke at der var nogen fare. Der var heller ingen grund til at teste dem for tuberkulose, da vi er fra Europa...

Vi troede at Eric var dækket ind, mht vaccinationer. Men... I Dk får man en vaccine ved 3. mdr, ved 5. mdr og igen ved eet år. (Polio, menigitis, osv) og MFR (mæslinger, fåresyge, røde hunde) ved hhv. 15 mdr og 4 år.

Her i Californien skal man have 4 vacciner (!!) mod polio mv. Dvs een gang mere end er normalt i Danmark. Derudover vaccinerer de mod skoldkopper (hvilket egentlig er fornuftigt nok - skoldkopper kan lede til hjernebetændelse* og andet godt, eller helvedesild senere i livet, så helt så ufarlige som påstået er de ikke - det er dog sjælde komplikationer..) . Hepatitis A og B bliver der også vaccineret imod - det er heller ikke standard i Danmark (Silke har dem, da vi både har haft hende i Indien og Egypten..) og skyldes at Californien grænser op til Mexico, så smitterisikoen er åbenbart større.

Stakkels Eric skulle have 3 ekstra stik. I HVER ARM!  Hvorfor i alverden de ikke kombinerer Hepatitis A + B som man gør i Danmark, så det er færre sprøjter, véd jeg ikke. Nej hvor han skreg..

Silke kunne ikke vaccineres, da hun havde feber. Så jeg skal forbi med hende på onsdag..

Samtidig skulle vi udfylde helbredsskemaer for dem. På Erics spurgte de om han var vænnet fra flasken (han har aldrig været på flaske), om vi havde våben i huset, om vi lod ham spise hårde ting som pølser, gulerødder osv (øh - han er 20 mdr.. selvfølgelig spiser han alt.. blot under opsyn..) . Noget anderledes. Har I nogen sinde været ude for at en læge har spurgt Jer, om I havde våben i huset...?

*Hvilke komplikationer kan der opstå?

  • Der kan gå betændelse i blærerne med bakterier.
  • Man kan få øjenbetændelse eller lungebetændelse.
  • I meget sjældne tilfælde kan skoldkopper kompliceres med blandet andet hjernebetændelse (encephalitis) og hjertebetændelse (myocarditis). (Kilde: netdoktor.dk)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar