tirsdag den 12. november 2013

Silkes skole

Den 21 august begyndte Silke i skole. Jeg gik med hende derned (baby i slynge) de 2½ km. De første 6 uger havde hun timer fra 9 til 12.30, derefter begyndte heldagsskolen, så hun nu går i skole 9-1520, dog til 1340 hver tirsdag.

Her er billeder fra den første skoledag



 Skema
 De sidder ofte på gulvtæppet og lærer

 klasseværelserne er alle farverige og kreative. Jeg kan godt lide det, det er hyggeligt..

2. skoledag, med kronen hun lavede 1 skoledag, som hun insisterede på at gå med - længe..Hun har tegnet far, mor, Silke, Eric og baby Lucia på den..

 Klapvognen punkterede på vejen hjem den dag, så Silke og Eric måtte gå det sidste stykke..

Som I sikkert ved har de een lærer pr klassetrin, som så har dem i alt hele året. Så de skifter lærer hvert år, som så har dem i engelsk, kunst, matematik etc. Silke har mrs. Bartlett. Her bruger man efternavn. Jeg kan på en måde godt lide det - indikerer mere respekt for læreren. Silke for lektier for hver uge, matematik - simpel mængdelære, en smule subtraktion og addition, og at tegne tallene. Hver uge får hun 1-2 bøger med hjem hun skal 'læse højt' for os. Og vores opgave er -ud over at hjælpe med de generelle lektier- at læse mindst 7 bøger højt hver uge. Nu får ungerne i forvejen læst 2-4 historier hver før sengetid (alt efter længde) så det var ikke svært. Men vi havde næsten kun danske bøger, så jeg gik først på biblioteket - sidenhen købte jeg nogle over amazon,  brugte på loppemarkeder osv..

Skolen kører i høj grad på frivillige. Her er det jo snarere normen end undtagelsen at een af forældrene (oftest moderen) går hjemme en årrække mens ungerne er små... Så der er fx 3 'room parents' i Silkes klasse, som organiserer fester, hjælper til i det daglige med at kopiere, holde styr på klassen etc. Lidt som en hjælpelærer..Vi andre forventes også at donere -tid, penge, materialer, eller alle 3. Der forventes ikke så meget af mig da Lucia stadig er så lille, men jeg har da støvsuget klasseværelset en enkelt gang og tørret borde af.. (nåh ja.. der er da kun råd til rengøring een gang om ugen, så de fleste dage er det forældre der må tørre borde af og støvsuge klasseværelset. Det er så fedt med lav skat, ikke?) Skolerne er så utroligt 'underfunded' - de mangler i så høj grad penge at de nærmest kører på frivillige (tid, donationer). I oktober skulle vi aflevere 'the golden check' som er en betaling på 250 dollars (frivilligt self.. host host) så skolen har råd til aktiviteter med eleverne. Min mor nåede at være til en enkelt morgensamling og hun var chokeret - inspektøren havde decideret stået og sagt 'husk at bede Jeres forældre om 'den gyldne check' ellers kan vi ikke lave ... det og det og det... i løbet af skoleåret..'. Tal om pres..
Om morgenen sværger de også alle foran flaget 'to the united states of America'. De lærer mange rim, remser og sange..Men det vil jeg blogge om en anden god gang..
Alt i alt er vi godt tilfredse med Silkes skole. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar